søndag den 2. marts 2014

DisneyWorld

Hej!

Dette er et blog indlæg om vores familietur til DisneyWorld. Det var en rigtig god tur, især fordi vi fik brugt godt 7 hele dage i alle 4 parker. Vi startede med køreturen på 14 timer om tirsdagen den 18., og nåede hele vejen til Georgia før vi holdte for natten. Vi havde stoppet ved en Target for at købe ind til snacks og andre praktiske ting på vejen, så vi kunne tage snacks med i parkerne.

1. dag ankom vi hen på eftermiddagen til en dejlig varme og solskin. Vi chekkede ind på vores hotel, klædte om og tog af sted mod Magic Kingdom for at aktivere vores billetter. Derefter spiste vi en tidlig aftensmad, fejrede Gabis endelige adoption med en is, og så fik vi ellers lov til at gøre hvad vi ville. Jeg har ikke tænkt mig at liste alle forlystelserne, kun dem som er vigtige. Som Big Thunder Mountain! Vi prøvede den et par gange i træk, for der var kun 10 minutters kø, fordi alle var trukket hen til slottet for at se på fyrværkeri. Derefter tog Gabi mig et sted hen i en anden del af parken, hvor der hver aften bliver holdt et dance-party. De havde tre figurer fra De Utrolige til at underholde, så man havde muligheden for at danse med dem. Det var rigtig sjovt, og varmt!

2. dag tog vi på Chef Mickey's og spiste morgenmad med de klassiske Disney figurer (Mickey, Minnie, Pluto, Anders And og Fedtmule) Derefter tog vi til Typhoon Lagoon, som er er et mega fedt vandland med mange forskellige vandrutsjebaner og et bølge bassin! Omkring kl. 15 forlod vi parken, fordi Janine og Ron skulle hente to venner som skulle bo sammen med os over weekenden. De satte Gabi og jeg af i Downtown Disney, hvor vi spiste is og slappede af. Da de havde hentet Caitlin og Rogue, kørte vi til et sted hvor vi kulle hente løbenumre og andre ting til vores løb. Derefter kørte vi tilbage til Downtown Disney og spiste aftensmad. Derefter tog vi tilbage til hotllet og sov.

3. dag vågnede vi klokken 5.15 for at jeg kunne komme af sted til min 5K (5 kilometer) Det var rigtig fedt at stå i blandt så mange mennesker. Stemningen var super fed, og der var mange der var klædt ud som forskellige Disney figurer. Jeg var i blandt den anden gruppe som blev sendt af sted. Det var faktisk ikke så slemt som jeg havde ventet. Mest fordi der var mange mennesker omkring mig, så jeg løb aldrig alene, men også fordi der var mange ting at se på! Vi løb igennem Epcot, og vi startede i World Showcase området. Så jeg fik set parken mens den stadig var lukket, og det var i sandhed magisk. Da jeg sluttede, med en tid på omkring 50 minutter, fik jeg min medalje og en masse snacks! Jeg mødte familien ved målet og vi kørte tilbage til hotellet. 
Hen sent på formiddagen tog Gabi og jeg i Hollywood Studios, og prøvede den altid skræmmende Tower of Terror og Star Tours og Rock n Rollercoaster. Der var mange mennesker med den samme t-shirt og samme medalje som mig, så det blev udvekslet mange smil og lykønskninger.
Om aftenen mødte vi de voksne og Betsy i Epcot, hvor vi spiste på en restaurant der producerede deres egne grøntsager i et drivhus i parken. Også der kom der Disney figurer rundt og underholdt. Efter maden blev Gabi og jeg indtil parken lukkede klokken 23.

4. dag tog Gabi og jeg tilbage til Magic Kingdom og tilbragte det meste af dagen der. Jeg prøvede Space Mountain for første gang, og den var mega sjov. Hen på eftermiddagen skulle vi mødes med de voksne og deres løbervenner på en italiensk restaurant i Italy delen af Epcot. Vi kom næsten for sent, men kun næsten! Efter vi havde spist på en autentisk italiensk restaurant, tog vi tilbage til Magic Kingdom og dansede og prøvede andre ting fordi der ikke var særlig mange mennesker.

5. dag sod vi tidligt op, så vi kunne heppe på de voksne som løb en halv maraton. Janine var Thor, Ron var Tony Stark, Betsy var Loki, Caitlin var Captain America og Rogue var en gender-swapped Black Widow. Så snart vi havde set dem, gik vi tilbage i seng. Den dag var en meget afslappende dag. Vi tog sent afsted til Epcot, hvor vi alligevel havde frokost i Norway delen (på Akershus) med Disney prinsesser! Jeg vil så gerne være en, men åbenbart skal man være mellem 5"2 og 5"6 og jeg er 5"8... Alle dem der arbejder i Norway delen er fra Norge, så jeg fik snakke lidt dansk med dem der arbejdede der.
Om aftenen klædte vi os fint på i anledningen af Dapper Day i Disneyland, Californien. Så vi rendte rundt i kjoler, og det blev selvfølgelig også kommenteret på. Siden Gabi og jeg var trætte, tog vi tidligt hjem. Det blev de voksne selvfølgelig overrasket over at se, men vi var trætte og sov.

6. dag tog vi i Animal Kingdom og tilbragte dagen der. Jeg prøvede en mega fed rutsjebane, som gik stejlt opad baglæns og forlæns! Vi spiste frokost der, prøvede flere forlystelser, tog på safari, og da parken lukkede tog vi til deres Resort hvor vi spiste indisk inspireret mad. Efter aftensmad tog vi til Downtown Disney, hvor jeg fik købt lidt gaver til mine venner og derefter tog vi tilbage på hotellet.

7. og sidste dag tog vi igen i Hollywood Studios og fik os glædelige overraskelser da der var ingen mennesker i parken, fordi alle var taget hjem. Der var selvfølgelig stadig mennesker, bare ikke lige så mange. Det var en rigtig hyggelig eftermiddag, og til aften spiste vi i en "drive in biograf" (man sidder i en bil og spiser, mens der blevet vist gamle horror film på en storskærm) Det var rigtig sjovt og hyggeligt, og vi fik noget dejligt mad. Vi så også en del street performere den dag, og det var super sjovt og skørt at se på. Om aftenen tog vi tilbage til Magic Kingdom og spillede Sorcerers of the Magic Kingdom, som er et kortspil, hvor man skal udfordre og vinde over foskellige skurke i Disney film. Gabi og jeg vandt over Cruella De Ville, Scar og Doctor Facilier. Jeg synes det var sjovt, men Gabi synes det var kedeligt. Så vi sluttede det hele af med Big Thunder Mountain, og lidt gave shopping.

Jeg havde en rigtig god tur til Disney, og jeg nød virkelig varmen og atmosfæren endnu engang. Jeg håber virkelig at jeg i fremtiden kan løbe flere løb. Turen fik mig også til at indse hvor meget jeg kommer til at savne mine venner, når vi tager (måske) endelig afsked til sommer. Det bliver hårdt!

- Emma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar